mainImage

DJ Erik de Zwart is vanaf vandaag trambestuurder in Den Haag

7 augustus 2022, 11:18 uur
Den Haag & Regio

De bekende radio- en televisiemaker Erik de Zwart heeft zondag voor het eerst in Den Haag een tram mogen rondrijden door de stad.

De Zwart begon ruim een jaar geleden aan een speciale opleiding tot trambestuurder en was tot nu toe al meerdere keren actief als gastheer bij de ritten van de Tourist Tram in Den Haag. Vandaag schreef hij op Twitter en Facebook "eindelijk" zelf de toeristen te mogen vervoeren.

"O O Den Haag, mooie stad achter de duinen… eindelijk is het zover: ik mag nu officieel de toeristen vervoeren door de Hofstad! Dus als je in de buurt bent vandaag: hop on!", aldus De Zwart.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Erik de Zwart (Twitter)

Koptelefoon

De radio-DJ is een groot fan van treinen en trams. De Zwart beheert onder meer een videoplatform over treinen en is actief voor de Stichting Mat '54 Hondekop-Vier, dat zorgt dat twee treinstellen uit de jaren zestig kunnen blijven rijden.

Het bekende stemgeluid van de presentator zal in de Tourist Tram niet veel te horen zijn. De passagiers krijgen allemaal een koptelefoon met uitleg over de toeristische attracties in hun eigen taal.

Erik de Zwart is vooral bekend van zijn werk voor Radio Veronica. Ook presenteerde hij voor die omroep een aantal televisieprogramma's over muziek. Sinds 2006 is hij voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40. In 2009 ontving hij een Marconi Oeuvre Award voor zijn verdiensten voor de Nederlandse radio.


Foto: Radio Veronica (CC BY 3.0)