Droogte heeft geen impact op drinkwaterlevering Dunea

4 August 2022, 11:45 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Pixabay

De ergste hitte is inmiddels achter de rug, maar de droogte nog niet. Het jaar 2022 is, net zoals 2018, een erg droog jaar. In de media verschenen deze week veel berichten over droogte en mogelijke watertekorten op diverse plekken in Nederland. De droogte van deze zomer heeft tot nu toe geen impact op de drinkwaterlevering van Dunea.

Dunea laat weten "goed voorbereid" te zijn op droogte. "De waterpeilen in onze infiltratieplassen in de duinen zijn op orde en de ondergrondse drinkwatervoorraden en de voorraadkelders zijn goed genoeg gevuld. Wel is in het drinkwatergebruik te zien dat mensen meer water gaan gebruiken naarmate het warmer wordt. Maar omdat een groot deel van onze klanten op vakantie is, blijft de drinkwatervraag nagenoeg gelijk."

Op heel warme dagen kan er een piek ontstaan op bepaalde uren. Veel mensen stappen tegelijkertijd onder de douche, sproeien de tuin of vullen het zwembad. Dan moeten de leidingen meer water vervoeren dan normaal en dat kan gevolgen hebben voor de waterdruk. "Daarom roepen wij onze klanten het hele jaar op om bewust en duurzaam met drinkwater om te gaan. En op warme dagen het sproeien van de tuin of het vullen van een zwembad bij voorkeur op een rustig gebruiksmoment te doen."