Eerste Corona Check Unit in Den Haag staat op het Plein

30 September 2021, 14:24 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Steven Lek

De eerste Corona Check Unit, de plek waar horecabezoekers op vertoon van hun QR-code uit de CoronaCheck-app een polsbandje kunnen krijgen, komt op het Plein

Door het personeelstekort en de hoge werkdruk bleek het voor veel horecaondernemers best moeilijk om ook nog eens alle bezoekers op hun QR-code te controleren.

“In de weekenden ontstaan er bij ons lange rijen aan de deur. En daar horen ergernissen en frustraties bij. Wat weer slecht is voor onze naam”, aldus David Landman, mede-eigenaar van de Haagsche Bier Kluis.

De gemeente Den Haag heeft daarom in samenwerking met DB Evenementen een nieuw initiatief in het leven geroepen in de hoop de druk op de horeca in de weekenden wat weg te nemen, zodat de horeca kan doen wat zij het liefste doet: gastvrij zijn.

Bezoekers van het Plein kunnen zich vanaf donderdag melden bij de Corona Check Unit op het Plein, ter hoogte van het Mauritshuis. Daar krijgen zij op vertoon van een geldige corona QR-code een polsbandje en deze geeft die dag tussen 16.00 en 00.00 uur toegang tot de horecagelegenheden aan het Plein.

De pilot loopt van donderdag 30 september tot en met zaterdag 2 oktober. Wanneer blijkt dat deze succesvol is geweest, zullen de locaties van de Corona Check Unit verder worden uitgebreid.