Eerste ‘Muur van verbinding’ in Vrederust

16 November 2021, 15:35 uur
Den Haag & Regio
mainImage
MasterPeace

Meer dan dertig jongeren uit de wijk Vrederust hebben samen met kunstenaar Sjors Kouthoofd van The Hague Street Art de afgelopen weken gewerkt aan een graffitimuur. Met de muurschildering laten de jongeren hun talenten zien en zetten ze de wijk positief op de kaart.

De organisatie MasterPeace kreeg opdracht van de gemeente om specifiek jongeren hun verhaal te laten vertellen met kunst in de openbare ruimte. De komende twee jaar maken jongeren nog drie andere muurschilderingen. De muur aan De Dreef is de eerste.

Het project is onderdeel van ‘Zuid West Side Story: Zuid-West vertelt zijn verhaal’ van de gemeente Den Haag en verschillende lokale culturele instellingen, bedoeld om de sociale cohesie in de wijk te bevorderen. Kunst en cultuur zorgen voor verbinding tussen verschillende bevolkingsgroepen, jong en oud.

The Hague Street Art zet zich in voor alles op het gebied van street art in Den Haag en omstreken. De organisatie stimuleert beeldende kunst in de openbare ruimte, etaleert jonge kunstenaars en voorkomt zo klad- en plakvandalisme.

MasterPeace is een jonge, positieve, internationale vredesbeweging, actief in ruim 40 landen. De organisatie wil lokaal het verschil maken; op school, in de straat en in de wijk. Van Kathmandu, Nairobi en van Den Haag tot aan Medellín.