mainImage

Enquête: 'Veel zorgen om verkeersveiligheid Kijkduin'

30 november 2021, 09:24 uur
Den Haag & Regio

De partij Hart voor Den Haag heeft een enquête gehouden onder bewoners en ondernemers in Kijkduin. Daaruit zou blijken dat 90 procent “de rampzalige verkeerssituatie op Kijkduin als het grootste probleem en voornaamste bron van ergernis” noemt.

“De vermoedens lagen er al, maar na een uitgebreide enquête en een wijkschouw is het nog eens duidelijk bevestigd”, zegt gemeenteraadslid Janice Roopram. “De verkeerschaos in de badplaats is er een die zijn weerga niet kent. Door bizarre keuzes en onduidelijke procedures is het wachten op ongelukken.”

“Er is een parkeergarage aangelegd die gebruikt wordt door bewoners en bezoekers. De in- en uitrit hiervan grenst direct aan het gevaarlijke kruispunt waar fietsers, voetgangers, auto’s en bussen bij elkaar komen. Dagelijks komen daar nog grote vrachtwagens die staan te laden en te lossen bij”, zegt Roopram.

Verkeersplan

Los van "de onoverzichtelijkheid van de situatie en de onuitvoerbaarheid van bestaande verkeersregels" wijst de partij ook op het ontbreken van handhaving en een duidelijk verkeersplan. Bewoners zijn volgens Roopram “boos en geïrriteerd over de houding van de gemeente”. Ze noemt enkele klachten: “De arrogantie en het schijnbare gemak waarmee men budgettaire overschrijdingen lijkt te verdedigen” en “waar Kijkduin een prachtige plek had moeten worden om te wonen, trekken nu al mensen weer weg.” Hart voor Den Haag stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.


Foto: Hart voor Den Haag