Expositie 'Slavernij. Stemmen uit het verleden' in Provinciehuis

17 May 2024, 11:09 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Provincie Zuid-Holland

Van 23 mei tot en met 9 augustus is in het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag de expositie 'Slavernij. Stemmen uit het verleden' te zien.

Kunstenaar Winston Brandon stelde de tentoonstelling samen rond zijn familiegeschiedenis en vroeg vier kunstenaars om met hun werk thema’s uit de trans-Atlantische slavenhandel te verbeelden. Op 23 mei opent gedeputeerde Frederik Zevenbergen van Bestuur en Maatschappij de expositie.

"De tentoonstelling gaat over de zoektocht naar mijn geschiedenis”, zegt Winston Brandon. Zijn uit Ghana afkomstige voorouder werd tot slaaf gemaakt en naar Suriname gebracht. “In een van de gesprekken met mijn vader gaf hij mij het papier waarop stond dat mijn oudmoeder (betovergrootmoeder) is vrij gekocht. Dit heeft me al op jonge leeftijd doordrongen van de onschatbare waarde van vrijheid.” 

De tentoonstelling is vanaf 23 mei gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur in het provinciehuis. Op 1 juli geeft Winston Brandon een aantal rondleidingen ter gelegenheid van Keti Koti.