Festival The Life I Live krijgt extra geld van gemeente Den Haag

8 February 2024, 18:51 uur
Den Haag & Regio
mainImage
The Life I Live

Het festival The Life I Live, dat in de nacht voor Koningsdag wordt gehouden in het centrum van Den Haag, krijgt extra geld van de gemeente. Dat moet ervoor zorgen dat het festival dit jaar door kan gaan. "Het is een uitzonderlijk gratis evenement aan de vooravond van een nationale feestdag en het kan niet zo zijn dat Den Haag dit jaar geen Koningsnacht heeft. Dat zou een groot verlies voor de stad zijn", laat de Haagse cultuurwethouder Saskia Bruines donderdag weten.

De organisator had eerder al een bijdrage van 402.325 euro gekregen, maar vond dat te weinig. Het festival zou dan moeten inkrimpen, waardoor de bezoekers zich minder door het centrum zouden verspreiden, en dat zou niet veilig zijn. Daarom krijgt de organisator nu 50.000 euro extra. Volgens de gemeente is die extra bijdrage eenmalig.

Life I Live is de opvolger van de KoninginneNach. Op podia in het Haagse centrum treden artiesten op. Vorig jaar waren dat onder anderen Gotu Jim, Merol en Sor. Het festival is vernoemd naar een lied van de Haagse band Q65 uit 1966.

Het festival duurde aanvankelijk een nacht, maar vanaf 2017 kwam er een tweede dag bij. In 2020 en 2021 ging The Life I Live niet door als gevolg van de coronapandemie. In 2022 kon het evenement wel weer worden gehouden, maar was het alleen in de nacht voor Koningsdag. Daarvoor kreeg de organisator 420.000 euro. Vorig jaar was er 320.000 euro beschikbaar, waar later nog eens 65.000 euro extra bij kwam. Volgens wethouder Bruines was dat niet genoeg en moest de organisator toen zelf ook 50.000 euro in het festival steken.

 


Door: ANP