Fietsenstalling onder Koningin Julianaplein vanaf 1 oktober dicht

19 August 2023, 14:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Anna Vastgoed & Cultuur

Van 1 oktober 2023 tot december 2024 sluit de fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein bij treinstation Den Haag Centraal. De op één na grootste fietsenstalling van Nederland - met ongeveer 8.000 stallingsplaatsen - moet dicht voor de veiligheid, omdat er bovenop gebouwd gaat worden.

Op het plein voor het Centraal Station komen twee woontorens met een hoogte van 90 meter. In de torens komen ongeveer 400 woningen. De torens worden met elkaar verbonden door een lager gedeelte met groene daktuinen en een groot gemeenschappelijk terras. Ook komt er ruimte voor voorzieningen zoals horeca en winkels. Aan het station komt een nieuwe stadshal. Het KJ-plein zelf krijgt een nieuwe inrichting met groen en een paviljoen.

Fietsers kunnen vanaf 1 oktober bij Den Haag Centraal parkeren in de Fietsflat aan de Rijnsstraat en in de stalling aan de Anna van Buerenstraat. OV-fietsen staan in de stalling Stichthage. In december 2024 gaat een deel van de KJ-stalling weer open.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Anna Vastgoed & Cultuur

Take a Brake

Ook de tijdelijke expositieruimte Take a Brake, beheerd door Anna Vastgoed & Cultuur, sluit voorlopig de deuren. Na de heropening is het de bedoeling dat de expositieruimte in de KJ-stalling weer terugkeert.