Film over ondergang Aloysius College in Den Haag in première

19 November 2023, 10:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Helga Meijer

Afgelopen week is een film over de roerige geschiedenis van het Aloysius College in Den Haag in première gegaan. Het geld om de film te kunnen maken werd door tientallen donateurs bijeengebracht.

Remy Vlek is de regisseur van de documentaire 'Hoe mijn school verdween'. "Mijn door Paters Jezuïeten geleide school, het Aloysius College in Den Haag veranderde in een multiculturele school, en moest in 2016 haar deuren sluiten. 700 leerlingen werden van school gehaald. Mijn film legt de roerige geschiedenis vast van een verdwenen schooltijd. De school had volgens mij perspectief gehad als ongedeelde school die diversiteit zou nastreven van alle soorten mensen in Den Haag. Ik wilde weten waarom dat niet is gelukt, en wat we hiervan voor de toekomst kunnen leren."

Een crowdfundingsactie op Voordekunst.nl leverde ruim 20.000 euro op, veel meer dan de 12.000 euro die Vlek minimaal nodig had om de film te kunnen maken.

De film ging in première in de voormalige aula van het Aloysius College in Benoordenhout waar nu de Europese School zit. Bijna 400 genodigden waren daarbij aanwezig.