Fokker Terminal uitgeroepen tot beste congreslocatie Zuid-Holland

12 February 2024, 13:17 uur
Den Haag & Regio
mainImage

De Fokker Terminal in de Binckhorst is uitgeroepen tot beste congreslocatie van Zuid-Holland. In de landelijke ranglijst eindigde de Haagse locatie op de derde plek.

De awards voor beste congreslocaties van het land worden elk jaar toegekend door het vaktijdschrift voor zakelijke evenementenlocaties Meetings. Er zijn provinciale winnaars en een nationale ranglijst. De Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht won de landelijke verkiezing voor de tweede keer op rij.

Algemeen directeur Tom Verhaar van de Fokker Terminal is zeer blij met de gouden en bronzen awards. "Voor het team is dit een enorme opsteker en het motiveert ons uiteraard om met volle energie door te gaan met het aanbieden en co-produceren van congressen en special events op onze inspirerende locatie."

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Tom Verhaar.

Vliegtuigindustrie

De Fokker Terminal was van 1961 tot 1993 in gebruik als opleidingsinstituut voor de vliegtuigindustrie. In 1966 kreeg de school de naam Anthony Fokker School, vernoemd naar de firma Fokker die de MTS verschillende keren had gesponsord om de begroting rond te krijgen.

In 2008 werd het gebouw voor het eerst gebruikt als beurslocatie voor een kunstbeurs. In 2009 werd het complex verbouwd en werd de naam veranderd in Fokker Terminal. Inmiddels is deze locatie uitgegroeid tot een toonaangevende congres- en evenementenlocatie met landelijke aantrekkingskracht.