Geen Haagse Wereld Hapjes en Rrrollend Den Haag dit jaar

29 March 2024, 11:12 uur
Den Haag & Regio
mainImage
The Caffeine Boys Coffee (Facebook)

Het culinaire festival Haagse Wereld Hapjes gaat niet door dit jaar. Dat meldt de krant AD. Ook het festival Rrrollend Den Haag gaat niet door.

Organisator Lisette Ernens van Haagse Wereld Hapjes heeft volgens de krant de stekker uit het evenement getrokken omdat ze van de gemeente nog steeds geen besluit heeft gekregen op haar vergunningaanvraag. Het evenement stond gepland in het Pinksterweekend van 17 tot en met 20 mei op het Lange Voorhout. Het festival bestaat al zeven jaar. Haagse restaurants serveren er hapjes uit hun eigen specifieke keukens. Ook is er live muziek en entertainment.

Ernens zegt niet langer te kunnen wachten op de vergunning, omdat zij nu verplichtingen moet aangaan bij leveranciers. Volgens de krant heeft een gemeenteambtenaar aangeboden de vergunning na het Paasweekeinde toe te sturen, maar voor de organisator is dat alsnog te laat.

Rrrollend Den Haag

Ook het festival Rrrollend Den Haag gaat dit jaar niet door. Het foodtruckfestival zou in het weekend van 9 tot en met 12 mei plaatsvinden in het Westbroekpark, maar kreeg daar onverwachts geen vergunning voor. Het bleek niet meer mogelijk een andere locatie in Den Haag te vinden. Rrrollend rijdt daarom dit jaar Den Haag voorbij. Vorig jaar stonden de foodtrucks van Rrrollend Den Haag bij de Hofvijver.