Geen Hollandse Nieuwe op Vlaggetjesdag, haring niet vet genoeg

5 June 2023, 15:52 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Nederlands Visbureau

Tijdens Vlaggetjesdag, zaterdag 17 juni op Scheveningen, zal er nog geen Hollandse Nieuwe te proeven zijn.

Volgens de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging heeft de haring nog niet het vereiste vetpercentage van 16 procent bereikt. De start van het nieuwe haringseizoen is daarom uitgesteld tot vrijdag 23 juni.

Ook de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt verplaatst naar een andere datum. De traditionele veiling in de Visafslag van Scheveningen zal nu plaatsvinden op donderdag 22 juni. De opbrengst is bedoeld voor de Nederlandse Voedselbanken.

Tekst gaat door onder foto.

Podiumprogramma

Vlaggetjesdag op Scheveningen gaat dus wel gewoon door. De viskramen zullen dan de haring van vorig jaar verkopen. Tijdens het evenement is er een gevarieerd podiumprogramma met onder anderen optredens van Xander de Buisonjé, Ernst, Bobbie & De Rest en een grote Vlaggetjesdag Sing Along. Rond de haven is uiteraard nog veel meer te zien en te beleven, zoals oude zeilloggers, miniatuurschepen, presentaties van allerlei vissoorten, rondvaarten, proeverijen en oude ambachten.

Ook in de Keizerstraat wordt Vlaggetjesdag gevierd. Op zaterdagmiddag 17 juni geven tijdens het evenement Zeefest onder meer De Kraaien, The Big Hairy, Haags Plagiaat en Cosmo gratis concerten.