mainImage

Geen muziekpodium en testlocatie op Malieveld

22 oktober 2021, 19:14 uur
Den Haag & Regio

Het gemeentebestuur ziet geen heel heil in een testlocatie op het Malieveld met een muziekpodium als lokkertje. VVD-raadslid Judith Oudshoorn-van Ginderen had dit eind juli voorgesteld, omdat de dichtsbijzijnde plek voor de coronatest de Zinkwerf was, op een bedrijventerrein, wat voor veel mensen heel slecht bereikbaar is, met wachttijden tot wel anderhalf uur.
 
“Frauderen blijkt voor de jeugd een stuk makkelijker dan testen”, meent het VVD-raadslid. “Als je 20 kilometer moet fietsen voor een test en een screenshotje zo gestuurd is, lijkt de keuze makkelijk.”
  
Podium
De Haagse VVD ziet het Malieveld als de ideale plek om te test op corona. “Het is centraal, biedt voldoende ruimte en kan zowel de feestgangers als de toeristen bedienen.” De partij zou zelfs graag een podium op de testlocatie zien, waar Haagse bandjes, cabaretiers, rappers en DJ’s hun werk van het afgelopen anderhalf jaar kunnen laten horen.
 
Centralere plekken
Het gemeentebestuur ziet dat echter niet zitten. “Het Malieveld is een locatie waar al veel demonstraties, manifestaties en evenementen worden georganiseerd.” Zij hoopt dat het gemak om te testen wordt verbeterd en dat lijkt haar voldoende. Daartoe overlegt de het gemeentebestuur met Stichting Open Nederland over centraler gelegen plekken, in plaats van grote testlocaties aan de rand van de stad.


Foto: ANP