Gemeente deelt weer gele vuilniszakken uit tegen meeuwenoverlast

29 February 2024, 07:48 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Mensen die wonen in wijken waar het huisvuil nog in zakken wordt opgehaald, kunnen gratis gebruik maken van extra sterke gele vuilniszakken. De gemeente deelt deze gratis uit om meeuwenoverlast tegen te gaan.

Meeuwen kunnen de gele vuilniszakken namelijk minder makkelijk kapotmaken, omdat ze zijn gemaakt van extra stevig materiaal. De vuilniszakken worden door de gemeente van 1 maart tot en met 1 november 2024 gratis uitgedeeld. Op deze pagina staat waar u de vuilniszakken kunt ophalen.

Meeuwen zorgen vooral tijdens de broedperiode van april tot en met augustus voor overlast. De gemeente probeert op verschillende manieren deze overlast zoveel mogelijk tegen te gaan.

Meeuwen zijn beschermde dieren volgens de Wet natuurbescherming. Daar moet bij het beperken van de overlast rekening mee worden gehouden. Omdat meeuwen beschermd zijn, is het onder meer verboden om de eieren van meeuwen uit het nest te halen, te beschadigen of te vernielen. Meeuwennesten verwijderen of de meeuwen expres bang maken mag ook niet.