Haagse bedrijven, organisaties en de gemeente gaan de komende tijd aan zogenoemde Klimaattafels met elkaar in gesprek over manieren om klimaatverandering tegen te gaan. De eerste bijeenkomsten zijn later deze maand.
Woningen isoleren en verwarmen met schone energie, schoon en zuinig vervoer, meer groen in de stad, spullen niet meer weggooien maar repareren en opnieuw gebruiken. "Plannen zijn er genoeg in Den Haag", zegt wethouder Arjen Kapteijns (foto onder) van Duurzaamheid. "Nu is het tijd om ideeën samen te brengen. Tijdens de Haagse Klimaattafels kijken bedrijven, organisaties en gemeente waar de kansen zijn om samen te werken."
Kapteijns: "Ik vind het geweldig om te zien dat zoveel bedrijven, organisaties, ondernemers en inwoners zich, samen met de gemeente, sterk willen maken voor een duurzame toekomst voor onze mooie stad. Tijdens de Klimaattafels bespreken we de verschillende ambities en wat nodig is om die waar te maken en te versnellen. We leggen dat later vast in een Haags Klimaatakkoord in de vorm van afspraken."
Tekst gaat door onder foto.
Klimaatneutrale steden
De Europese Unie (EU) heeft Den Haag benoemd tot een van de honderd klimaatneutrale en slimme steden. Dit betekent dat Den Haag hulp van de EU kan krijgen bij het verlagen van de CO2-uitstoot in de stad. De gemeente moet hiervoor een ‘Climate City Contract’ indienen. De uitkomsten van de Haagse Klimaattafels dragen hieraan bij.