Gemeentearchief maakt geschiedenisboekje over Laak

23 September 2021, 14:54 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Archief Bouw- en Woningtoezicht

Komende maandag 27 september ontvangt wethouder Robert van Asten van cultuur het eerste exemplaar van het boekje ‘De kortste geschiedenis van Laak’.

In deze uitgave van 24 bladzijden wordt de historie van stadsdeel Laak verteld. Het boekje wordt de komende tijd gratis verspreid in het stadsdeel.

De Bibliotheek presenteert tegelijkertijd een ‘wandelflyer’. De wandeling gaat onder meer langs vijf historische foto’s die zijn geplaatst op bijzondere plekken in Laak. In de flyer wordt extra informatie gegeven over de locaties.

Onder de noemer ‘Mijn DNA’ gaat het Haags Gemeentearchief de komende jaren - samen met de erfgoedpartners Archeologie, Monumentenzorg, Bibliotheek Den Haag en het Haags Historisch Museum - naar alle acht stadsdelen, om ook daar de historie van het eigen stadsdeel onder de aandacht te brengen van de bewoners.

De komende negen maanden staat stadsdeel Laak dus als eerste centraal. Bewoners wordt gevraagd om verhalen en belevenissen in hun wijk en stadsdeel te delen, zodat de identiteit van Laak zoals het nu is, bewaard blijft voor toekomstige generaties.