Gratis ijsjes voor jonge stemmers bij Europese verkiezingen op 6 juni

23 May 2024, 08:25 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Shutterstock

Op donderdag 6 juni zijn de Europese verkiezingen. De Nationale Jeugdraad roept in samenwerking met het ijsmerk Ben & Jerry’s jongeren op om op te gaan stemmen.

"Voor veel jongeren voelen de Europese verkiezingen als een ver-van-hun-bedshow", zegt Kimberley Snijders, voorzitter van de Nationale Jeugdraad. "Bij de vorige verkiezingen ging minder dan de helft van de jongeren stemmen, terwijl de Europese Unie besluiten neemt die jongeren iedere dag aangaan, zoals het instellen van een verplichte stagevergoeding en het uitbouwen van het Europese treinnetwerk. Ook neemt Europa besluiten over mensenrechten en het instellen van een Europees leger. Door jongeren over deze onderwerpen te informeren, worden zij zich bewust van de invloed die zij kunnen uitoefenen met hun stem."

Om jongeren aan te moedigen te gaan stemmen is de actie ‘Red Pencils for Pints’ opgezet. Jongeren in Den Haag kunnen bij het stembureau in het gebouw van Inholland aan de Theresiastraat hun rode potlood inleveren in ruil voor een gratis Ben & Jerry’s ijsje. Ook is in aanloop naar de Europese verkiezingen op de website van Ben & Jerry’s meer informatie te vinden, zodat jongeren weten hoe de Europese verkiezingen in hun werk gaan en hoe zij een keuze kunnen maken.