Dagblad070 | Grote Haagse politieactie tegen handel in drugs
mainImage

Grote Haagse politieactie tegen handel in drugs

16 september 2020, 10:39 uur
Den Haag & Regio

Rechercheurs van de politie Eenheid Den Haag hebben woensdag, samen met de politie in Spanje en België, een grote internationale actie gehouden tegen een crimineel netwerk dat handelde in drugs.

In totaal werden er achttien personen (waarvan 11 in Nederland), in de leeftijd tussen 25 en 68 jaar, aangehouden. Ook deed de politie invallen op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. Daarbij zijn verdovende middelen, vuurwapens en contant geld aangetroffen. Ook is er beslag gelegd op tientallen auto’s.

De meeste aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Voor een aantal geldt ook dat zij verdacht worden van verboden wapenbezit. 

Volgens De Telegraaf is een van de hoofdverdachten in de zaak de eveneens opgepakte Hagenaar Piet S. Hij zou volgens de krant al veertig jaar actief zijn in het drugsmilieu, 'tot op het hoogste niveau en met contacten wereldwijd', en behoren tot de top-5 van de grootste criminelen van Nederland.

In het onderzoek is ook gebruik gemaakt van informatie die werd verkregen van het bedrijf Encrochat. Deze chatdienst, die veel door criminelen werd gebruikt, werd onlangs door de Nederlandse politie gekraakt.