Haag Wonen gaat 141 woningen in Notenbuurt slopen voor nieuwbouw

29 November 2023, 13:46 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Haag Wonen

Bewoners van 141 woningen aan de Walnootstraat, Okkernootstraat, Kokosnootstraat en Oude Haagweg in Den Haag moeten vanaf 2026 hun huis verlaten. Haag Wonen gaat de woningen slopen om ruimte te maken voor nieuwbouw. De bewoners zijn afgelopen week persoonlijk geïnformeerd (foto) over de plannen.

Haag Wonen wil in stadsdeel Loosduinen, op de plek van de huidige woningen, meer toekomstbestendige en betaalbare nieuwbouwwoningen bouwen. Op zijn vroegst starten de werkzaamheden in 2026. Dit geeft Haag Wonen de tijd om de plannen samen met de bewoners goed voor te bereiden.

"We hebben bijna alle huurders bij de voordeur gesproken", zegt gebiedsmanager Pim Timmers van Haag Wonen. "De huurders die wij niet hebben gesproken, hebben wij dezelfde dag nog gebeld. De meeste reacties waren positief, ondanks dat het nieuws een grote impact heeft op bewoners. Het is natuurlijk niet niks als je woning wordt gesloopt en je moet verhuizen. We zijn hierover al langer in gesprek en voor veel bewoners kwam de boodschap niet meer als een verrassing."

Terugkeermogelijkheid

Er komt een speciaal wijkkantoor in de wijk Waldeck waar bewoners terecht kunnen met vragen en voor ondersteuning bij het zoeken naar een nieuwe woning. Sommige bewoners willen graag terugkeren als de nieuwe woningen klaar zijn. Pim Timmers: “Daar zetten we ons zeker voor in, binnen de mogelijkheden die er zijn. Samen met de klankbordgroep maken we een sociaal plan met afspraken over de terugkeermogelijkheid, de verhuisvergoeding, de voorrangsverklaring en de tijdelijke bewoning van lege huizen zodat we samen zorgen dat je prettig kan blijven wonen totdat iedereen een nieuwe woning heeft.”