Haags lijstrekkersdebat op Internationale Daklozendag

5 October 2021, 08:09 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Peter Janzen

Het Straat Consulaat organiseert – in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 - een Haags lijstrekkersdebat op de Internationale Daklozendag, komende zondag 10 oktober 2021.

“De afgelopen vier jaar hebben wij regelmatig aandacht gevraagd bij de politiek voor de situatie van dak- en thuislozen in onze stad en is er regelmatig stevig van gedachten gewisseld over oplossingen met mensen die dakloos wat soms tot mooie resultaten heeft geleid”, zegt directeur Marlies Filbri van het Straat Consulaat.

“Maar we zijn er nog niet. Daarom gaan wij samen met de betrokken partijen in de stad; cliëntenraden, dak- en thuislozen, organisaties die met dak- en thuislozen werken én de lijstrekkers van de politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen Den Haag in gesprek over oplossingen voor de dak- en thuislozen in onze stad. Van de politici horen we graag waar zij zich de komende vier jaar hard voor gaan maken.”

Tijdens het Lagerhuisdebat wordt ingegaan op drie onderwerpen: het voorkomen van dakloosheid, de opvang en doorstroom vanuit dakloosheid en behoorlijke en betaalbare huisvesting.

De bijeenkomst start zondag 10 maart om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om een maaltijd te nuttigen. Het debat vindt plaats op de parkeerplaats aan de Parkstraat 32 (ingang Amaliastraat 17).