Haagse sportprijzen voor sporters met een beperking uitgereikt

24 January 2023, 16:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Martijn Beekman

Maandag 23 januari 2023 zijn de sportprijzen voor sporters met een beperking uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Sportbelang SGK.

De sporters zijn gekozen op basis van hun inzet tijdens de sportlessen en evenementen in Den Haag. Marnix de Wit werd gekozen tot sportman van het jaar, Mieke van der Meer werd sportvrouw van het jaar en de sportploeg van het jaar is het jeugd auti-voetbalteam. De prijzen werden uitgereikt door directeur Sandra van Koningsbrugge van Sportbelang SGK. Zij werd hierin bijgestaan door onder anderen wethouder Hilbert Bredemeijer van Sport.

De wethouder zette vervolgens een aantal vrijwilligers extra in het zonnetje. “Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de sport, zeker voor deze sport voor mensen met een beperking.” Eén bijzondere vrijwilliger kreeg extra aandacht: Peter Schaap is al 20 jaar actief voor Sportbelang SGK en organiseert jaarlijks een voetbalkamp. Hij ontving uit handen van Bredemeijer een Haagse Stadsspeld.

Tekst gaat door onder foto.

Jurybeoordelingen

Sportman van het jaar Marnix de Wit speelt iedere zaterdag tennis bij Tennisvereniging Never Out Houtrust onder leiding van Marc Pelkman. Marnix is sinds 1995 lid van SGK en "altijd lekker fanatiek tijdens de trainingen". Mieke van der Meer, de sportvrouw van het jaar, sport sinds 2009 bij SGK en slaat de zwemlessen in het Zuiderpark nooit over. "Ze is een snelle zwemster en verdient daarom deze mooie titel." Met de benoeming tot sportploeg van het jaar krijgen de jeugd auti-voetballers een mooie bekroning op hun sportjaar. Afgelopen jaar hebben de voetballers van PGS Vogel een contract getekend bij ADO Den Haag voor het ‘Leven als een ADO-prof!’-programma. "Van deze ploeg, onder leiding van Julien de Jager en Jeroen Feijen, gaan we komend jaar zeker nog meer horen."