Haagse Sportzomer met TeamNL Sport Experience

11 May 2024, 14:09 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

De komende zomermaanden kunnen Hagenaars op verschillende plekken in de stad meedoen aan de TeamNL Sport Experience. Jong of oud, sportief of minder sportief, samen met vrienden of alleen: iedereen is welkom. Bezoekers kunnen zo kennismaken met verschillende sporten.

De zomer van 2024 is een Haagse Sportzomer. Met de Tour de France Femmes, de Olympische Spelen in Parijs en het EK Beachvolleybal in Den Haag. Deze evenementen viert Den Haag met de TeamNL Sport Experience. Hiermee krijgt iedereen de kans om te sporten als TeamNL.

Vanaf 3 juli tot en met 21 augustus worden er tien multi-sportdagen georganiseerd op zeven verschillende playgrounds in Den Haag. Bezoekers kunnen gratis kennismaken met verschillende sporten zoals basketbal, volleybal, tennis, hockey en pickleball. Ook is er een gele Tour de France Femmes-zone met leuke fietsactiviteiten. Hier kan men bijvoorbeeld BMX’en, een digitale wedstrijdroute afleggen met de racefiets of een spandoek maken.

Tijdens de Olympische Spelen verplaatst de TeamNL Sport Experience zich naar het sportstrand van Den Haag. Hier staat van 6 tot en met 10 augustus iedere dag een andere sport centraal. De gekozen sporten lijken op het speelschema in Parijs, waar de atleten van TeamNL in actie komen. Daarnaast zijn er nog meer sportactiviteiten te doen, en komt er een groot scherm waar mensen naar de sporters in Parijs kunt kijken.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken en voor alle leeftijden. Mensen die alleen of met hun gezin komen hoeven zich niet aan te melden. Groepen van meer dan acht personen wordt wel gevraagd zich vooraf aan te melden.