Dagblad070 | HagaZiekenhuis gestart met vaccineren huisartsen
mainImage

HagaZiekenhuis gestart met vaccineren huisartsen

24 januari 2021, 12:18 uur
Den Haag & Regio

Het HagaZiekenhuis is zondagochtend gestart met het vaccineren van zo’n 850 huisartsen uit regio Haaglanden. Zij krijgen net als verpleegkundig specialisten, physician assistants en chauffeurs van de huisartsenpost zondag of maandag de eerste van de twee benodigde injecties met het Moderna-vaccin.

Volgens Daniëlle van Zijp, manager Human Resource Management van het HagaZiekenhuis, zijn huisartsen een onmisbare schakel in de acute COVID-zorg. "Bescherming door het vaccin is daarom voor hen ontzettend belangrijk. Daar dragen we graag aan bij.” 

Van Zijp kijkt ook met trots terug op de samenwerking met het regionale acute zorgnetwerk (NAZW/ROAZ), de landelijke huisartsenvereniging en de huisartsenorganisaties 'waardoor we de vaccinatie in een paar dagen hebben opgezet'. "We hebben een deel van het personeelsrestaurant in het HagaZiekenhuis ingericht als priklocatie. De apothekersassistenten maken de vaccins klaar en zorgverleners van ons ziekenhuis geven de injecties. Zo zorgen we er samen voor dat de huisartsen in de frontlinie beschermd worden en dat de acute zorg geborgd blijft.”

 


Foto: HagaZiekenhuis