Hagenaar aangehouden voor ontvoering 94-jarige man

13 February 2024, 00:19 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Politie Rotterdam

Een van de drie verdachten die zondag werd aangehouden voor de ontvoering van een oudere man in Hilversum is een 20-jarige Hagenaar.

Het slachtoffer was zondag omstreeks 14.00 uur op zijn scootmobiel onderweg naar Utrecht. In de buurt van Utrecht werd het slachtoffer aangereden door een kleine blauwe auto. Een vrouw en twee mannen dwongen de 94-jarige man om richting zijn huis te rijden in Hilversum, om daar zijn pinpas op te halen. Onder dwang heeft het slachtoffer zijn pinpas gegeven met pincode en is het slachtoffer in zijn eigen woonwijk in de blauwe auto gestapt. Het slachtoffer en de drie verdachten zijn naar Utrecht gereden en hebben meerdere malen geprobeerd geld te pinnen met de bankpas van het slachtoffer.

Oplettende buren zagen de oudere man in de auto stappen met zijn pinpas in zijn hand en hebben daarop de politie gebeld en het kenteken van de auto doorgegeven. Hierdoor kon vrij snel de auto met het slachtoffer en de drie verdachten worden gevonden en aangehouden. De verdachten zijn een 23 jarige vrouw uit Den Dolder, een 30-jarige man uit Utrecht en een 20-jarige man uit Den Haag.