Hagenaars kunnen ontdekken hoe waardevol de duinen zijn

16 August 2021, 17:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Nationaal Park Hollandse Duinen

Van 25 september t/m 3 oktober vindt de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen plaats. Een week speciaal voor inwoners, vol mogelijkheden om te ervaren hoe uniek en waardevol het gebied is.

“Samen met onze gebiedspartners bieden we inwoners een week vol activiteiten om Nationaal Park Hollandse Duinen te beleven. Veel mensen weten niet dat ze in een nationaal park wonen. Door ze kennis te laten maken met het gebied en te laten ervaren hoe bijzonder het is, hebben ze naast een leuk uitje, ook de motivatie om het gebied te koesteren. Zo zorgen we met elkaar voor een veerkrachtig en beleefbaar gebied.”, aldus Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen.

Nationaal Park Hollandse Duinen beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. Het is uniek door de nabijheid van de zee, de dorpen en steden, de waardevolle natuur in en rond de duinen, maar ook de rijke cultuur en historie. Inwoners kunnen hier dicht bij huis genieten van bijzondere natuur, cultuur en historie. Maar naast recreatie voorziet het gebied ook in stevige kustverdediging, in uitstekend drinkwater en de broodnodige biodiversiteit.

De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen staat bol van leuke, interessante activiteiten om kennis te maken met het gebied. Denk aan een excursie naar buitenplaatsen waar je getuige bent van een bijzonder stukje geschiedenis uit voorgaande eeuwen, een avondwandeling om nachtdieren te spotten of veldlessen met kunstenaars, wetenschappers en ontwerpers op de Zandmotor. Ook zijn er voldoende doe-het-zelf activiteiten zoals een bodemdierensafari om te ontdekken wat er allemaal onder je voeten leeft en speurtochten. Genoeg te doen en te ontdekken in De Week van Nationaal Park Hollandse Duinen: www.nphd.nl/deweekvan.