Huis van Gedichten wint Cultuur in de Wijk-prijs

21 October 2021, 10:17 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Het Huis van Gedichten is dit jaar de winnaar van de Cultuur in de Wijk-prijs, een onderscheiding van de Haagse PvdA. 

Vrijdag 29 oktober reikt de werkgroep Cultuur van de PvdA Den Haag deze prijs uit tijdens de opening van het cultureel seizoen.

“Het Huis van Gedichten brengt poëzie, spoken word en creatief schrijven bij leraren en kinderen via scholen in alle wijken. Hierbij werkt dit initiatief enorm goed samen met andere instellingen die al geworteld zijn in wijken,” zegt  Willemijn van Gent, voorzitter van de werkgroep Cultuur. “Daarom verdient dit initiatief de prijs dubbel en dwars.”

De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt en bestaat uit duizend euro, afkomstig van een gulle erfgenaam. “Met deze prijs willen we initiatieven die zich richten op wijken belonen en verder helpen,” aldus van Gent. “Nu sijpelt geld nog te weinig door naar de uitvoering onderaan de ladder. Dat is zonde, mooie initiatieven zoals deze maken de wijken echt beter.”

Voor de prijs selecteert de werkgroep initiatieven uit eigen netwerk en die aangedragen worden voor de prijs. Vorig jaar ging de prijs naar het Haags Hiphop Centrum.

Huis van Gedichten is een literaire educatie-instelling in Den Haag, vooral actief binnen het onderwijs op voorscholen, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, (V)MBO en het speciaal onderwijs.

Voor leerkrachten ontwikkelen zij programma’s zodat zij zelf op inspirerende wijze poëzie, spoken word en creatief schrijven in de klas kunnen toepassen. Daarnaast wordt samengewerkt met bibliotheken, Jeugdwerk en andere culturele instellingen in Den Haag.

De werkgroep Cultuur van de PvdA reikt de prijs uit tijdens de opening van het cultureel seizoen. Deze vindt plaats op 29 oktober om 20.00 uur in Studio Sophia.