Inclusief kunstfestival voor écht iedereen in Theater De Vaillant 

22 October 2023, 08:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
De Schaapjesfabriek

Den Haag krijgt volgende maand een bijzonder inclusief kunstfestival. De Bruiserij is op zondag 19 november te bezoeken in Theater De Vaillant. Het festival wil zoveel mogelijk mensen met een beperking voorzien van een inspirerende dag vol kunst. 

Voor mensen die liever bewegen dan stilzitten of juist niet kunnen bewegen, horen of zien, of voor mensen die snel overprikkeld raken, is het bezoeken van een festival vaak niet vanzelfsprekend. KOO, de Kunst Onderwijs Organisatie in Den Haag, houdt daarom dit festival.

Tijdens De Bruiserij krijgen organisaties, docenten en andere initiatieven die zich inzetten voor een inclusieve kunstwereld een podium. Zoals bijvoorbeeld Fenix Theatermakers met de voorstelling 'De Fanfare', waar niets is wat het lijkt. DanceAble laat zien hoe iedereen, met en zonder handicap, de vrijheid van beweging kan ervaren. Er zijn tijdens het festival ook ook workshops en een interactieve vertelvoorstelling, over een héél vreemd figuur uit de Haagse duinen.

Festival De Bruiserij is geschikt voor jong en oud; voor mensen die houden van geprikkeld worden, maar ook voor mensen die af en toe overprikkeld zijn; voor wie de handen uit de mouwen wil steken, of voor wie alleen wil luisteren of kijken. "We doen ons best om het festival zo toegankelijk mogelijk te maken", zegt projectleider Siske Zwiers van KOO. "Maar mensen die nog andere specifieke wensen of behoeftes hebben waardoor hun theaterervaring verbeterd wordt kunnen contact met ons opnemen. Dat horen we dan graag!"

Aanmelden

Het festival vindt plaats op zondag 19 november in Theater De Vaillant in de Schilderswijk in Den Haag. De deuren gaan open om 12.30 uur en het eerste programmaonderdeel start om 13.15 uur. De toegang is gratis. Meer info over het festival, de toegankelijkheid, het volledige programma en de gratis tickets zijn te vinden op KOO.nl.