Indrukwekkend afscheid van Adri Duivesteijn in Haags stadhuis

27 March 2023, 08:56 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Willem Minderhout

Honderden mensen hebben zondag een herdenkingsbijeenkomst voor Adri Duivesteijn bijgewoond in het stadhuis van Den Haag. Duivesteijn werd in 2014 benoemd tot ereburger van Den Haag.

De voormalige politicus overleed anderhalve week geleden op 72-jarige leeftijd. Hij was al lange tijd ziek. Duivesteijn was in zijn leven onder meer gemeenteraadslid en wethouder in Den Haag, Tweede Kamerlid, Eerste Kamerlid en wethouder in Almere.

Bij de herdenkingsbijeenkomst in het stadhuis sprak burgemeester Jan van Zanen, die het Atrium tijdelijk omdoopte tot ‘Adrium’. Verder waren er speeches van onder meer cabaretier Sjaak Bral, architect Francine Houben, (oud)politici Lodewijk Asscher en Khadija Arib en Liesbeth Janson, de partner van Adri Duivesteijn.

Tekst gaat door onder foto.

Vrienden en bekenden

De bijeenkomst trok veel familie, vrienden en bekenden van de overleden politicus, zoals Frans Timmermans, Jeltje van Nieuwenhoven, Jetta Klijnsma, Johan Chandoe, Rabin Baldewsingh, Mariette Hammer, Jan Pronk, Felix Rottenberg, Peter Noordanus, Jack Verduyn Lunel, Ferry Mingelen en Joris Wijsmuller. De bijeenkomst werd gepresenteerd door Ron Fresen. Onder anderen Rinus Gerritsen en Robert-Jan Stips traden op.

Duivesteijn zal in Den Haag vooral herinnerd worden als initiatiefnemer van de stadsvernieuwing in de Schilderswijk en als aanjager voor de komst van het huidige stadhuis aan het Spui naar een ontwerp van de Amerikaanse architect Richard Meier.