Informatiecentrum Binckhorst feestelijk geopend

11 March 2023, 11:47 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Het informatiecentrum Binckhorst is feestelijk geopend door wethouder Robert van Asten van Stedelijke Ontwikkeling en Hans Meurs (CEO VORM) namens de gezamenlijke ontwikkelende partijen verenigd in We Think Binck.

Het informatiecentrum ligt midden in het gebied, aan de Binckhorstlaan. Hier worden informatie- en participatiebijeenkomsten gehouden en kunnen bewoners, ondernemers en iedereen die geïnteresseerd is of vragen heeft over de gebiedsontwikkeling en de bouwprojecten, wekelijks terecht.

Wethouder Van Asten onderstreept het belang van dit centrum. “Als je een gebied als de Binckhorst ontwikkelt moet je een plek in de wijk hebben waar mensen terecht kunnen. Niet alleen voor informatie, maar ook om met elkaar en met de ontwikkelaars hier in gesprek te gaan. Dit informatiecentrum is nog ‘work-in-progress’, net als de Binckhorst zelf. Ze groeien de komende jaren samen verder.”

Tekst gaat door onder foto.

Groen en waterrijk

De komende jaren verandert de Binckhorst in een gebied waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. Het moet een groene en waterrijke stadswijk worden die haar originele industriële karakter behoudt. Er is ruimte voor startups, maar ook voor de creatieve industrie en ondernemerschap. De Binckhorst heeft inmiddels zo’n 800 woningen en huisvest meer dan 1000 bedrijven. In de eerste fase worden er 5.000 woningen in de Binckhorst gerealiseerd.

Het informatiecentrum zal voorlopig iedere woensdag van 12.00 tot 16.00 uur geopend zijn. Te beginnen op 15 maart 2023. Dan is een stembureau voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen in het informatiecentrum gevestigd.