Initiatief voor nieuwe Democratische School in Den Haag

30 June 2024, 14:08 uur
Den Haag & Regio
mainImage
De Vrije Ruimte (Facebook)

Initiatiefnemers van een nieuwe school in Den Haag organiseren komende woensdag 3 juli een bijeenkomst voor ouders met jonge kinderen om kennis te maken met een andere vorm van onderwijs: democratisch onderwijs.

Tijdens het evenement zullen diverse sprekers vertellen over hun ervaringen met een democratische school voor kinderen van 4 tot 14 jaar oud. Bovendien wordt het boek 'Je moet het wel durven' gepresenteerd, met verhalen van oud-leerlingen van andere democratische scholen in Nederland.

Democratische School Den Haag is een basisschool in oprichting, dat op een locatie in het Bezuidenhout onderwijs wil gaan bieden aan kinderen die hun eigen leerproces sturen, persoonlijke verantwoordelijkheid leren en zich ontwikkelen in een omgeving die hen ondersteunt in hun natuurlijke nieuwsgierigheid en creativiteit.

Het initiatief is gestart door een team van ervaren onderwijsprofessionals dat al bijna zeventien jaar lang een particuliere democratische school runt. De nieuwe school zou door de overheid bekostigd moeten worden, zodat nog meer kinderen gebruik kunnen maken van dit onderwijsconcept.

De bijeenkomst op woensdag 3 juli is van 19.30 tot 21.00 uur in De Vrije Ruimte aan de Stadhoudersplantsoen 26 in Den Haag (ingang achter de kerk om de hoek).