mainImage

Is de Mercedes Sprinter L2 H2 dé bedrijfswagen voor jou?

9 augustus 2022, 16:14 uur
Den Haag & Regio

Ben je voor je onderneming op zoek naar een handige bedrijfswagen die je in staat stelt om veel materialen of goederen te vervoeren, maar wil je niet de nieuwprijs hoeven te betalen voor je toekomstige bedrijfswagen? Misschien is dan een Mercedes Sprinter occasion L2H2 een goede keuze voor jouw bedrijf. We vertellen meer over deze veelzijdige en gewaardeerde bedrijfswagen in dit artikel.

Grootste bedrijfswagens van Mercedes
De Sprinter serie van Mercedes is van de populairste bussen in Nederland en staat garant voor de grootste bedrijfswagens van dit gerenommeerde Duitse merk. Daarbinnen bestaan nog verschillen in maten. De Mercedes-Benz Sprinter L2 H2 is bijvoorbeeld één keer verlengd en één keer verhoogd ten opzichte van het standaardformaat, de L1 H1. Zoals we van Mercedes-Benz gewend zijn, is de Sprinter een luxe uitgevoerde wagen met allerlei handige functionaliteiten. Daarnaast zijn er ook verschillende maatoplossingen mogelijk binnen het model.

Laadruimte L2 H2
Binnen het spectrum van Mercedes-Benz bestelbussen is de Sprinter het model dat de meeste laadruimte biedt. Zo heeft de Mercedes-Benz Sprinter L2 H2 tot 11 m3 laadvolume. Dat is al ruim 3 m3 meer dan de standaard Sprinter L1 H1, en is ook meer dan bijvoorbeeld de 10,3 m3 die de Opel Movani L2 H2 biedt. Dit laadvolume komt voort uit de royale afmetingen van de Sprinter. De Mercedes-Benz Sprinter L2 H2 heeft een laadruimte met een diepte van 327 centimeter. De hoogte van de laadruimte bedraagt 207 centimeter en de breedte 178 centimeter.

Zuinige dieselmotor
De Mercedes Sprinter is te vinden met verschillende motoren in tal van vermogensklassen. In alle gevallen gaat het om een efficiënte, zuinige dieselmotor. Alle motoren zijn verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of met een automatische transmissie. Dankzij het gebruik van Selective Catalytic Reduction (SCR)-technologie voldoet de Sprinter aan de Euro 6d of Euro VI-uitlaatgasnorm. Het SCR-proces vermindert de uitstoot van stikstofoxide in dieselmotoren door het uitlaatgas door de katalysator te laten lopen en stikstofoxide om te zetten in stikstof en water.

Geïnteresseerd in een Mercedes Sprinter L2 H2? Je vindt hem als occasion of leasewagen bij specialisten in bedrijfswagens Dutch Vans. Bij dit bedrijf vind je ook een zeer ruim aanbod aan andere bestelbussen die mogelijk ook interessant kunnen zijn voor jou. Het loont dus zeker om even een kijkje te gaan nemen tussen het aanbod dat op de website van het bedrijf terug te vinden is.


Foto: PR