mainImage

Jonge Socialisten: ‘Meer aandacht voor jongeren in Den Haag’

5 december 2021, 09:00 uur
Den Haag & Regio

De Jonge Socialisten Den Haag-Leiden eisen meer aandacht voor de problemen van jongeren in Den Haag. Daarom presenteren zij vandaag met PvdA-fractievertegenwoordiger Samir Ahraui bij het stadhuis hun verlanglijstje aan eisen aan de gemeenteraad.

Nummer 1 op het verlanglijstje zijn meer studentenwoningen in de stad. “Want nu kunnen studenten niets vinden. Vrienden van mij betalen soms wel 900 euro om te wonen in een bezemkast”, zegt voorzitter Abdelkader Karbache van de lokale jongerenafdeling van de PvdA. "En ook als we afgestudeerd zijn, willen we een goede betaalbare woning kunnen vinden in onze stad. Daarom willen we dat 50 procent van de huur sociaal is!"

De Jonge Socialisten maken zich niet alleen zorgen over de studenten in de stad, maar over jongeren in het algemeen. “We zien dat vooral kinderen in de kwetsbare wijken niet de kansen krijgen die ze verdienen door het lerarentekort dat we hebben. Daarom willen we dat de gemeente leraren in onze stad extra beloont. Dit leverde in Amsterdam al goede resultaten op,” aldus Ahraui.

Verder vragen de Jonge Socialisten meer studieplekken. “Vooral door de coronamaatregelen horen we steeds vaker dat studenten studieplekken tekort komen", zegt Karbache. "Gemeenteraadsleden vergeten vaak dat niet iedereen thuis de mogelijkheid heeft om in rust en stilte te kunnen studeren. Daarom moet de gemeenteraad hier snel oplossingen voor vinden. Ik denk aan het tijdelijk beschikbaar stellen van leegstaande kantoorpanden."