Dagblad070 | Jongeren starten talkshow-reeks: The Late Night Show
mainImage

Jongeren starten talkshow-reeks: The Late Night Show

foto: Gemeente Den Haag
8 april 2021, 10:59 uur
Den Haag & Regio

Vanaf vrijdag 9 april starten Haagse jongeren van o.a. Stagehuis Schilderswijk, Culture Clash4U en Jonge Ooievaars met een wekelijkse talkshow. ‘The Late Night Show’ is elke week op vrijdag vanaf 21.00 uur te zien via www.denhaaginsideout.nl. Er staan voorlopig 12 shows gepland (tot en met 25 juni).

Actuele thema’s zoals carrière en studie, de Ramadan, straatintimidatie en vrouwen-empowerment worden besproken met gasten in de studio. En met straatinterviews wordt de mening van jongeren gevraagd. Ook kunnen jongeren video’s insturen. Deze oproep wordt elke week via Instagram (@denhaaginsideout) gedaan. Tijdens de Ramadan zien we bijvoorbeeld video’s van jongeren die thuis hun favoriete gerecht maken en het recept met kijkers delen.

Verder is er een datingshow, kunnen er prijzen worden gewonnen en maken jongeren kans op stagedagen bij verschillende Haagse bedrijven en organisaties.

The Late Night Show is onderdeel van Den Haag Inside Out. Het online platform komt voort uit een omvangrijk programma van de gemeente om participatie en welzijn van jongeren tussen 16 en 27 jaar te bevorderen. In het sociaal-economisch herstelplan van Den Haag wordt de jeugd als speciale aandachtsgroep uitgelicht.

Jongeren hebben in diverse gesprekken aangegeven dat zij vooral tijdens de coronacrisis behoefte hebben aan positiviteit en perspectief.