Kijken met je handen in het Escher Museum

1 October 2021, 08:34 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Iedereen moet overal aan kunnen meedoen, binnen en buiten de deur. Daarom staat de Week van de Toegankelijkheid - van 4 tot en met 8 oktober - in het teken van toegankelijkheid ‘Uit en Thuis’.

In Den Haag worden in de hele stad verschillende activiteiten georganiseerd, ook nog voor en na de officiële week. Van een natuurwandeling in Clingendael door stichting Voorall tot kunst voelen in het Escher Museum.

Ook start de Alliantie Toegankelijk Den Haag waarin Haagse bedrijven en organisaties hun krachten bundelen om de stad nog toegankelijker te maken.

Coördinerend wethouder toegankelijkheid Kavita Parbhudayal: "De Week van de Toegankelijkheid is een mooie aanleiding om toegankelijke initiatieven in de stad in de schijnwerpers te zetten. Er gebeurt van alles. Geweldig ook dat de Alliantie Toegankelijk Den Haag van start gaat. En groep enthousiaste Haagse organisaties gaat zich de komende jaren inspannen om de stad nog toegankelijker te maken."

Tijdens de Week hangen in Den Haag (digitale) posters waarop Hagenaars met een beperking goede Haagse voorbeelden van toegankelijkheid laten zien. Deze serie maakt deel uit van de bewustwordingscampagne ‘Allemaal verschillend. Allemaal Haags’.