Koning op bezoek bij ProDemos vanwege 12,5-jarig bestaan

24 September 2023, 12:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Koning Willem-Alexander brengt 30 september een werkbezoek aan ProDemos in Den Haag, De instelling viert dan het 12,5-jarig jubileum van dit ‘Huis voor Democratie en Rechtstaat’. ProDemos ontvangt jaarlijks tienduizenden scholieren en bezoekers om hen te laten ervaren hoe politiek, democratie en de rechtsstaat functioneren.

De Koning spreekt tijdens zijn bezoek met samenwerkingspartners en speelt samen met een vmbo-schoolklas in de Parlementszaal de ‘Wie Wat Wet’ quiz met vragen over politiek en democratie. Ook bezoekt hij het DemocratieLab, waar leerlingen hun mening kunnen toetsen aan de hand van vragen op een tablet. Afsluitend vindt een gesprek plaats met de begeleiders van ProDemos over hun motivatie en ervaringen bij het begeleiden van schoolgroepen.

ProDemos is gevestigd aan de Hofweg in Den Haag. Door heel Nederland werkt de organisatie samen met gemeenten, provincies, rechtbanken, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties, om mensen te informeren over de democratische rechtsstaat en uit te nodigen hier actief aan deel te nemen. Voor scholen biedt ProDemos politieke excursies, gastlessen, rollenspellen en lesmateriaal over democratie en rechtsstaat. Online verstrekken ze digitale tools zoals de StemWijzer en Young Voice, om stemgerechtigden goed voorbereid naar de stembus te laten gaan.