Koningin Máxima bij Internationale Dag tegen Homofobie in Den Haag

16 May 2024, 11:56 uur
Den Haag & Regio
mainImage
RVD

Koningin Máxima was woensdagmiddag aanwezig bij het IDAHOT+ Forum in de Pulchri Studio aan het Lange Voorhout in Den Haag. Nederland is dit jaar, in samenwerking met de Raad van Europa, gastland van het IDAHOT+ Forum.

Het congres gaat over internationale ontwikkelingen op het gebied van lhbtiq+-emancipatie en beleid en het is één van de activiteiten rond de IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Koningin Máxima was aanwezig bij een deel van het plenaire programma en hield een korte toespraak.

“Op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie gaan wereldwijd mensen de straat op om aandacht te vragen om te mogen zijn wie je bent. Het is een dag van eenheid in verscheidenheid”, aldus Máxima.

Bewindspersonen, beleidsmakers, experts, activisten en ngo’s uit heel Europa komen deze week bij elkaar in Den Haag en gaan in gesprek over het verbeteren van de positie en de rechten van queer personen. Tijdens het plenaire programma in Pulchri Studio blikken de deelnemers terug op de successen en tegenslagen uit de afgelopen jaren.

Naast minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap spreken tijdens het congres ook mensenrechtencommissaris Michael O’Flaherty, Eurocommissaris voor Gelijkheid Helena Dalli en plaatsvervangend secretaris-generaal van de Raad van Europa Bjørn Berge.