Koorenhuis en Concordia blijven open met nieuwe exploitant

2 April 2024, 15:35 uur
Den Haag & Regio
mainImage

AnnA (voorheen ANNA Vastgoed & Cultuur) neemt vanaf vandaag het beheer van het Koorenhuis en Concordia over. Na het faillissement van Stichting &CC afgelopen januari, ging de gemeente op zoek naar een nieuwe tijdelijke exploitant. De keuze viel daarbij op Anna, als ervaren cultureel vastgoedpartij.

In ieder geval tot maart 2025 zal AnnA de twee cultuurspots beheren. "AnnA heeft de opdracht om de bedrijfsleiding in de panden over te nemen en de kunstenaars, beoefenaars, culturele organisaties en evenementorganisatoren zo goed mogelijk te faciliteren", zegt directeur Willemijn de Boer van AnnA. "Dit weekend verwelkomen we het Rewire Festival in het Koorenhuis en Concordia."
 
“Het is voor de stad heel fijn dat we deze cultuurspots kunnen voortzetten", aldus De Boer. "Het Koorenhuis en Concordia zijn een waar kruispunt voor creatieve mensen, jong en oud, dwars door alle culturen heen. Zes dagen per week gaan we de deuren openhouden zodat deze plekken weer werken voor mens en omgeving. Een team met rijke operationele ervaring is inmiddels begonnen op deze plek."

De komende periode gaat de gemeente in overleg met de gebruikers over de toekomstvisie, uitstraling en positionering van beide plekken. Met die input schrijft de gemeente een aanbesteding uit voor exploitatie vanaf 1 april 2025.