mainImage

Krijgt De Mos vanavond echt zijn rectificatie ?

5 september 2020, 11:48 uur
Den Haag & Regio

Richard de Mos en zijn advocaat Peter Plasman zullen zaterdagavond ongetwijfeld nog beter kijken en luisteren naar de uitzending van Nieuwsuur dan zij normaal al doen. Beiden, en hoogstwaarschijnlijk nog veel meer aanhangers van de Haagse poiticus, verwachten dan namelijk te horen dat het programma zich excuseert voor een opmerking die presentator Jeroen Wollaars vrijdag maakte in het item over de veroordeeling van Geert Wilders. Hij verwees namelijk naar het feit dat in Den Haag 'politici zijn die veroordeeld worden voor deelname aan een criminele organisatie', en verwees dan expliciet naar De Mos en Rachid Guernaoui. Die worden beiden verdacht van hetgeen Wollaars als een feit aannam, en spreken de beschuldigingen keihard tegen.

De Mos is woedend over de opmerking, en 'eist' in een persbericht zaterdag rectificatie van Nieuwsuur. Plasman zegt in hetzelfde bericht: "Dit kan Nieuwsuur zich niet permitteren. Zo'n uitspraak doen en daarna niet meteen herstellen. Ik heb ze gesproken en er wordt mij verteld dat er duidelijk sprake was  van een verspreking, maar dat het natuurlijk niet goed is. Vanavond (zaterdag) wordt het in de uitzending rechtgezet", aldus de raadsman. Om te besluiten met 'we zullen er op toezien dat dit gebeurt'.

Volgens een zegsvrouwe van Nieuwsgaat gaat De Mos inderdaad zijn rectificatie krijgen. "Waarschjnlijk aan het einde van het programma", zo liet zij desgevraagd weten.

 


Foto: ANP