Kringloopwinkels RataPlan en Noppes gaan mogelijk fuseren

3 December 2023, 12:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
RataPlan (Facebook)

Kringlooporganisaties RataPlan - onder meer actief in Den Haag - en Noppes onderzoeken of het mogelijk is om te fuseren. Noppes heeft RataPlan dit gevraagd om toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

De sociale ondernemingen willen hiermee hun positie in de kringloopwereld versterken en verder uitbreiden. Door het mogelijke samengaan van de bedrijven ontstaat een organisatie met een landelijk sterke positie op het gebied van sociale werkgelegenheid en duurzaamheid. Na het onderzoek zal begin 2024 een definitief besluit genomen worden.

RataPlan en Noppes hebben samen 48 kringloopwinkels en bieden aan ruim 2.500 medewerkers passend werk. De medewerkers verwerken ruim 40 miljoen kilogram aan goederen. De locaties van de vestigingen van RataPlan en Noppes overlappen elkaar niet of nauwelijks. Samen hebben zij 3,5 miljoen klanten.

Den Haag

RataPlan Den Haag is gevestigd aan de Laan van Waalhaven in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. Met met ruim 5.000 vierkante meter winkeloppervlakte is de Haagse vestiging de grootste kringloopwinkel van Nederland.