mainImage

Kwart miljoen euro voor schone energie bewonersclubs

25 november 2021, 18:00 uur
Den Haag & Regio

Vandaag zijn de winnaars gekozen van de derde editie van de Energie uit de wijk Challenge. Maar liefst 13 Haagse bewonersinitiatieven streden om de titel: Haagse Energie Topper 2022.

De bewonersclubs willen in hun wijk, buurt of straat de overstap naar schone energie maken in 2022. Een onafhankelijke jury onder leiding van meteoroloog en klimaatambassadeur Helga van Leur koos zeven winnaars. Deze initiatieven ontvangen in totaal 246.685 euro subsidie en ondersteuning van experts bij de uitvoering van hun project.

De geselecteerde initiatieven presenteerden vanuit een studio in het stadhuis hun project aan de jury die online aanwezig was. Wethouder Liesbeth van Tongeren van Duurzaamheid, Milieu en Energietransitie was erbij. “Samen maken we Den Haag klaar voor de duurzame toekomst. Het is zo ongelofelijk inspirerend om te zien dat deze mensen ondanks corona bij elkaar komen, samen met een plan komen en wij ze op weg kunnen helpen. Daar wordt de hele stad beter van.”

Dit zijn de winnaars:

● Verduurzaming Willem Dreeshuis in de Bomenbuurt
● Sollude: bloemvormige zonnepanelen in Mariahoeve en Leidschenveen
● Energiehaven: zon, recreatie en opslag voor de wijk in de Binckhaven
● Sevilla aan de Noordzee – schaduwdoeken over de weg in het Statenkwartier
● Schets goes green – verduurzaming buurthuis Spoorwijk
● Energiecoöperatie Strand – duurzame energie voor strandpaviljoens
● De HobbeVen Duurzaam – Verduurzaming gebouw in de Schilderswijk

De bewonersinitiatieven die niet zijn uitgekozen, leveren ook een belangrijke bijdrage aan de overstap naar een stad op schone energie. Zij worden door de gemeente met advies op weg geholpen.


Foto: Donkergroen Creators