Dagblad070 | Loosduinse molen de Korenaer viert 300-jarig bestaan
mainImage

Loosduinse molen de Korenaer viert 300-jarig bestaan

22 september 2021, 12:01 uur
Den Haag & Regio

Molen de Korenaer in Loosduinen bestaat precies 300 jaar en viert dat met een serie kleinschalige activiteiten.
 
Komende zaterdag 25 september wordt de start van het jubileumjaar verricht door de Haagse burgemeester Jan van Zanen. Omdat de coronamaatregelen dan nog steeds gelden, wordt dit geen groot evenement. Wel is de molen zoals gebruikelijk open voor het publiek vanaf 13.00 uur.
 
Op dezelfde dag start in het Loosduins Museum naast de molen een tentoonstelling over molens. De expositie bestaat onder meer uit een historisch overzicht en een film.
 
Later in het jubileumjaar - dat loopt tot en met juni 2022 - worden nog andere activiteiten georganiseerd, zoals de kindertheatervoorstelling 'Het Mallemolenspel' door de Kleine Schouwburg en een Lego-wedstrijd.
 
Tot slot wordt de wedstrijd Heel Loosduinen Bakt georganiseerd, waarbij mensen worden uitgedaagd om met meel uit de molen iets lekkers te bakken. De data van deze activiteiten worden later bekendgemaakt.
 
De windkorenmolen De Korenaer wordt ook wel Molen Prins Maurits genoemd. Op de plek waar de molen in 1721 werd gebouwd, aan de Margaretha van Hennebergweg in Loosduinen, stond vanaf 1310 al een molen, tot die gesloopt werd in 1569.
 


Foto: Den Haag Marketing