Ludieke actie tegen reclame in de publieke ruimte

22 September 2022, 14:07 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Verbiedfossielereclame.nl

Komende zaterdag 24 september voeren vrijwilligers van diverse milieugroepen een ludieke actie in het centrum van Den Haag.

Het gaat om een protest tegen commerciële reclame in de publieke ruimte en de actie is in het bijzonder gericht tegen advertenties voor fossiele brandstoffen, vliegreizen en SUV’s. "Deze reclame bemoeilijkt het halen van de klimaatdoelen", zegt Charlotte Braat van Reclame Fossielvrij. "Wij vragen voorbijgangers een petitie te tekenen en zo het Europese Burgerinitiatief te steunen voor een verbod op reclame en sponsoring voor fossiele brandstoffen. Ontwrichting van het klimaat wereldwijd zien wij als het grootste gevaar dat de mensheid bedreigt."

Door het hele land gaan deze week groepen de straat op om aandacht te vragen voor de rol van reclame in de publieke ruimte. Ook in Den Haag krijgen voorbijgangers de vraag: “Wat zou je hier liever zien dan reclame?” Ze mogen dat tekenen of schrijven op een groot wit vel dat over een reclamebord heen hangt. De actie vindt zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur plaats op de Herengracht in Den Haag.