Man op heterdaad betrapt bij plaatsen cashtrap bij geldautomaat

3 October 2023, 17:59 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Politie Den Haag

De politie in Rotterdam heeft een 39-jarige man op heterdaad betrapt bij het plaatsen van cashtraps in geldautomaten. De man kan in verband worden gebracht met in ieder geval tien gevallen uit de Haagse regio. Er wordt onderzocht of hij betrokken is bij andere gevallen.

Afgelopen maand werden cashtraps geplaatst in verschillende geldautomaten in Den Haag, Rijswijk en Nootdorp. Er werd een onderzoek gestart dat leidde naar de aanhouding van de 39-jarige verdachte. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft besloten dat de de man langer vast blijft zitten.

Een cashtrap is een metalen plaatje dat wordt geplaatst op de geldmond van een geldautomaat waardoor het gepinde geld vast komt te zitten. Dit plaatje wordt inclusief het geld op een later moment opgehaald door de oplichter.

Aangiftes

De politie zoekt mensen die slachtoffer geworden zijn van de cashtraps. Tot nu toe zijn namelijk nog geen aangiften binnen gekomen van deze vorm van oplichting. Wel zijn er gevallen bekend door meldingen van Geldmaat.