Maris College maakt kans op Nationale Onderwijsprijs

28 October 2021, 07:56 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Maris

Het Maris College in Den Haag is een van de drie middelbare scholen in Zuid-Holland die door de Stichting Nationale Onderwijsweek genomineerd is voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze prijs is bedoeld voor bijzondere projecten in het onderwijs.

Op woensdag 10 november 2021 maakt de jury bekend of het Maris College de Provinciale Onderwijsprijs wint en door gaat voor de Landelijke Onderwijsprijs. Deze zal worden uitgereikt in maart 2022 in Amersfoort.

De Haagse school is genomineerd voor de 'hotspot' Techniek aan Zee. De oude kantine van de visafslag is voor dit project omgebouwd tot leslokaal. Pal aan de haven maken leerlingen daar kennis met nieuwe technieken en leren zij door te experimenteren en te doen.

De locatie is uitgerust met de nieuwste apparatuur waar leerlingen expedities volgen. Elke expeditie duurt drie uur. In die tijd gaan de leerlingen experimenteren met thema’s als; microbits en robotarmen programmeren, wind- en zonne-energie, drone vliegen etc. Ze doen dit met behulp van apparatuur zoals de windturbine, waterbassin, 3D-printer, vacuümvormer, shredder en lasersnijder.