Mauritshuis ook toegankelijk als digitaal museum

24 September 2021, 11:23 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Mauritshuis

Het Mauritshuis in Den Haag is vanaf nu voor iedereen ook toegankelijk als digitaal museum met een gloednieuwe website en multimediatour.

Kern van de nieuwe website vormen verschillende verhalen, waarbij naast het Mauritshuis zelf ook mensen van buiten het museum hun blik geven op een schilderij.

Het museum gaat daarvoor steeds meer samenwerken met externe experts, zoals bijvoorbeeld een schrijver, bioloog en een singer/songwriter. Zij zullen elk zelf hun eigen kijk op de collectie geven.

“Hiermee wil het Mauritshuis zich presenteren als een toegankelijk museum, waar bezoekers persoonlijk en via verschillende invalshoeken kennis kunnen maken en geraakt kunnen worden door de wereldberoemde collectie”, zegt directeur Martine Gosselink. “Het zal bezoekers verbazen hoeveel thema’s op de schilderijen uit de 17de en 18de eeuw super universeel, nu nog steeds relevant en actueel zijn.”

Met de nieuwe multimediatour kunnen bezoekers zelf bepalen over welke van de 850 schilderijen zij een audiofragment willen beluisteren. Net als bij de website bevatten die verhaallijnen waarin een specialist van buiten zijn of haar blik deelt op een schilderij of thema. 

De nieuwe website is volledig beschikbaar in tien verschillende talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Chinees, Japans en Russisch.