Meer dan 7700 nieuwe coronagevallen, 213 in Den Haag

28 October 2021, 16:10 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Het aantal positieve coronatests blijft maar oplopen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 7717 nieuwe gevallen vastgesteld. Dat is het hoogste aantal sinds 19 juli.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 43.910 positieve tests. Dat is 56 procent meer dan in de week ervoor.

Gemiddeld zijn er in de afgelopen week 6272 positieve tests per dag gemeld. Voor het eerst sinds 25 juli, ruim drie maanden geleden, komt dat gemiddelde boven de 6000 uit. Het gemiddelde stijgt voor de 28e dag op rij.

In de afgelopen dag kreeg het RIVM 15 meldingen dat een coronapatiënt aan de gevolgen van de besmetting was overleden. Dat is vrijwel gelijk aan dinsdag en woensdag. Voor het eerst sinds eind mei zijn er drie dagen achter elkaar meer dan tien doden gemeld.

Dat het overlijden van deze coronapatiënten nu is gemeld, wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen dag zijn gestorven. Uit de weekcijfers van dinsdag kwam echter wel naar voren dat vrijwel alle mensen van wie het overlijden nu wordt geregistreerd, in de afgelopen weken zijn overleden. Er zat maar een enkele melding van langer geleden tussen.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 93 sterfgevallen, gemiddeld ruim dertien per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 25 mei. In de zeven dagen tot aan vorige week donderdag kreeg het RIVM 47 meldingen, dus het sterftecijfer is in een week tijd vrijwel verdubbeld.

Eind februari vorig jaar testte voor het eerst iemand in Nederland positief op het coronavirus. Donderdag is dag 610 van de uitbraak. Inmiddels zijn meer dan 2,1 miljoen positieve tests geregistreerd. Van 18.371 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

In Rotterdam werden afgelopen etmaal de meeste positieve tests geteld, namelijk 227. Amsterdam volgde met 214 nieuwe gevallen. Ook in Den Haag (213), Utrecht (113) en Apeldoorn (108) werden relatief veel besmettingen vastgesteld.

 


Door: ANP