Verschillende Haagse horecazaken maken dit jaar kans op een Horeca Entree Award, de jaarlijkse onderscheidingen voor bijzondere horecazaken en -projecten.
Bar Bea (foto) aan de Veenkade is genomineerd in de categorie Best New Café. De zaak zit op de plek waar voorheen Café De Bieb zat. In de categorie Best New Cocktailbar is de Haagse zaak Dorian een van de kanshebbers. De cocktailbar zit aan de Grote Halstraat in het centrum van Den Haag, in de kelder van het voormalige stadhuis aan de Dagelijkse Groenmarkt.
Restaurant & Hotel 't Goude Hooft aan de Dagelijkse Groenmarkt is genomineerd in de categorie Best All Day Classic. Sababa in Den Haag (en Amsterdam) is genomineerd in de categorie Best New Scale Up Concept. Ook Fat Phills, met twaalf vestigingen in Nederland waaronder Den Haag, is kanshebber in deze categorie. Hetzelfde geldt voor Wow Crab dat naast Rotterdam en Amsterdam ook in Den Haag is gevestigd.
Culinaire trendwatchers
De Entree Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest bijzondere, kwalitatieve en mooiste restaurants, hotels, cocktailbars en hospitality-projecten die afgelopen jaar openden of restyleden in Nederland. In totaal zijn er 55 horeca-ondernemingen genomineerd in elf categorieën. De jury bestaat uit drieëntwintig professionals, waaronder designers, conceptontwikkelaars en culinaire trendwatchers, die de genomineerde horecabedrijven bezoeken en beoordelen. Op 27 november worden de namen van de winnaars bekendgemaakt in Amsterdam.