Meerdere kittens gedumpt bij Haagse Markt

11 June 2024, 11:22 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Dierenambulance Den Haag

De Dierenambulance Den Haag heeft zich ontfermd over meerdere kittens die waren gedumpt bij de Haagse Markt.

Een kitten van zo’n twee maanden oud liep moederziel alleen en doodsbang over straat in de buurt van de Haagse Markt. Na een melding door voorbijgangers bij de politie bracht de Dierenambulance het katje naar het Haags Dierencentrum. Later op de dag werd er op de Groenteweg nog een kitten gevonden, en tenslotte belde er ook nog iemand over een doos met twee kittens op de stoep langs de Hoefkade.

"Er zat een gat in de doos, dus waarschijnlijk zijn die andere twee daaruit ontsnapt", zegt medewerker John van de Dierenambulance. "Ze waren allemaal van dezelfde leeftijd. De drie kittens hebben overnacht in het dierenhospitaal en zijn de volgende dag herenigd met hun zusje dat al bij het Haags Dierencentrum was gebracht."

Elk jaar komen er in deze periode van het jaar weer meldingen binnen over gedumpte kittens. Daarom is het altijd een goed idee om je kat te laten steriliseren. "Om onnodig dierenleed te voorkomen kun je je kat het beste laten helpen", adviseert John. "Pasgeboren kittens hebben het namelijk op straat heel zwaar. Bovendien zitten de asiels al vol met katten die met moeite een huis kunnen vinden."

Foto: Dierenambulance Den Haag.