Mister Parkpop René Bom geëerd met muurschildering bij Zuiderpark

4 August 2023, 11:36 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Robert-John Henderson

René Bom, voormalig nachtburgemeester van Den Haag en bekend als Mister Parkpop, wordt binnenkort geëerd met een muurschildering.

"Ik ben ontroerd en trots", zegt Bom over het initiatief van Henk Augustijn die eerder zorgde voor muurschilderingen van onder meer Mariska Veres van Shocking Blue en Joop Roelofs van Q65. "De muurschildering komt op een elektriciteitshuisje dat schuin tegenover het huis staat waar ik ben geboren aan de Vreeswijkstraat 259. Vanaf ons balkon keek ik uit op het huisje. Dat daar nu een schildering van mij komt is fantastisch. Zeker ook omdat de andere muurschilderingen van grote Haagse muzikanten zijn. Dat is daar tussen kom is echt een voorrecht."

Het elektriciteitshuisje staat tegenover snackbar Het Hapje en naast een van de ingangen van het Zuiderpark waar decennialang het festival Parkpop werd gehouden. "Ik maakte vroeger de grap dat het een feestje in mijn achtertuin was, waarvoor ik wat bandjes had uitgenodigd", zegt René Bom die het festival jarenlang presenteerde. "Eeuwig zonde dat het nu gestopt is. Wat mij betreft is de muurschildering ook een ode aan Parkpop."

De schildering wordt gemaakt door de Haagse graffitikunstenaar Roelof Schierbeek die ook de muurschildering van Mariska Veres maakte. Het kunstwerk wordt op zaterdag 2 september onthuld door burgemeester Jan van Zanen. 

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Google Maps

Muzikale vrienden

René Bom, die eind september zijn 65e verjaardag viert, verwacht meerdere muzikale vrienden bij de onthulling. "Ik denk dat Rob Bolland zeker zal komen, tenzij hij in Oostenrijk moet zijn voor de nieuwe musical over de Oostenrijkse muzikant Falco waarvoor hij muziek heeft gemaakt." Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo zal een kort optreden geven tijdens de onthulling, net als waarschijnlijk ook zanger Ronnie Sober. "We zijn nog bezig om alles te plannen", aldus Bom.

Ook de vorig jaar november verschenen biografie van Bom zal te koop zijn tijdens de plechtigheid op 2 september. In het boek met de titel 'Rock 'n' roll selfie' vertelt de Hagenees in geuren en kleuren over zijn leven in de Haagse en Nederlandse muziekscene en over zijn vriendschap met Nederlands langstzittende minister-president Mark Rutte.