Mogelijk explosief gevonden voor kledingwinkel Pakkie Deftig

16 May 2024, 10:36 uur
Den Haag & Regio
mainImage
KesslerPerspektief

In de nacht van woensdag op donderdag is een mogelijk explosief gevonden voor de deur van tweedehands kledingwinkel Pakkie Deftig, onderdeel van KesslerPerspektief, aan de De La Reyweg in Den Haag. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het voorwerp onschadelijk gemaakt.

De melding over het verdachte voorwerp kwam rond 04.45 uur binnen, waarna de omgeving onmiddellijk werd afgezet voor een eerste onderzoek. Op dit moment is nog niet duidelijk of het voorwerp daadwerkelijk een explosief is. Ook is onbekend wie het pakketje voor de winkel heeft neergelegd en of het specifiek voor deze winkel bedoeld was.

In het gebouw van KesslerPerspektief aan de De La Reyweg zit ook een noodopvanglocatie voor dak- en thuislozen. Deze biedt nachtopvang, dagopvang voor extra kwetsbare cliënten en een ziekenboeg voor lichamelijk zieke cliënten. 

"De politie is bezig met een grondig onderzoek. We blijven de situatie nauwlettend volgen en werken nauw samen met de autoriteiten. KesslerPerspektief heeft dit moment geen verdere inhoudelijke informatie. De politie voert de woordvoering over het onderzoek", aldus Miriam Heringa, bestuurder van KesslerPerspektief.